FC Groningen onderzoekt haalbaarheid vrouwenvoetbal

Foto: Alex Fox via Pixabay

FC Groningen gaat de haalbaarheid van een Eredivisie vrouwenteam en daarmee samenhangend een vrouwen- meidenopleiding bij de club onderzoeken. Dat meldt FC Groningen donderdag.

Valerie Overkamp is aangesteld als projectleider van het haalbaarheidsonderzoek. Zij wordt hierin ondersteund door algemeen directeur Wouter Gudde. FC Groningen wil met een vrouwenvoetbalafdeling jonge, talentvolle meiden de kans bieden een professionele voetbaldroom na te jagen.

Valerie Overkamp gaat onder meer rondkijken bij betaald voetbal organisaties die al ervaringen hebben met een vrouwenteam op Eredivisieniveau. Overkamp komt oorspronkelijk uit Twente, maar woont en studeert sinds een paar jaar in de stad. Ze volgt Sportkunde aan het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool. Overkamp voetbalde zelf tot haar negentiende en heeft ervaring in het optuigen van vrouwenvoetbal.

Scouts in de regio gaan op zoek naar jonge talentvolle speelsters. Dit zal niet direct een Eredivisieteam zijn. Vanaf het huidige seizoen 2021/2022 biedt de Trots van het Noorden jonge meiden met een ambitie om te groeien als voetbalster ook de mogelijkheid geselecteerd te worden voor de voorselectie van FC Groningen, de jongste afdeling van de Opleiding. Dat moet er voor zorgen dat er een duurzame vrouwentak groeit bij FC Groningen.

Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen zegt over het project: “Vrouwenvoetbal is mondiaal één van de hardst groeiende sporten. Wij willen talent inspireren en laten groeien, ook meisjes die dromen van een professionele voetbalcarrière. Wij willen ze die kansen gaan bieden, maar we willen dit wel op een duurzame manier doen”. Hiervoor is het nodig dat we goed onderzoek doen naar welke voorwaarden noodzakelijk zijn. Richting het nieuwe voetbalseizoen 2022/2023 willen we inzichtelijk hebben wat er voor nodig is een vrouwenvoetbalafdeling op te starten.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden