FC Groningen speelt gelijk tegen SC Heerenveen

FC Groningen speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen SC Heerenveen in de Euroborg. Bij rust keek Groningen tegen een 0-1 achterstand aan dankzij een treffer van Halilovic na een matige eerste helft.

In de tweede helft speelde FC Groningen een stuk beter nadat trainer Buys drie spelers wisselde. randust, Van Hintum en Postema kwamen in de ploeg voor Sverko, Duarte en De Leeuw.

In het spel legde FC Groningen meer druk in de tweede helft. Direct na rust was er een kans voor Cyril Ngonge, maar hij schoot hard op de paal. In de 68e minuut was het dezelfde Ngonge die voor het gelijkspel zorgde. Hij kopte raak vanuit een hoekschop.

Vijf minuten voor tijd kreeg Te Wierik rood, na een tweede gele kaart. De vrije trap die volgde belandde op de paal en zo eindigde de derby van het Noorden in een 1-1 gelijkspel.

FC Groningen staat met vijf punten uit vier wedstrijden op de negende plaats in de Eredivisie. Aanstaande zaterdag 18 september speelt Groningen de uitwedstrijd tegen Willem II.