Arjen Robben ontvangt eerste Eredivisie oevreprijs

Ontvangen van Klimaatadaptatie Groningen
Foto: Archief De Redactie

Arjen Robben ontvangt de eerste Eredivisie oevreprijs. Deze ‘nieuwe prijs’ wordt uitgereikt aan “een speler met een uitzonderlijke staat van dienst en betekenis voor het Nederlands voetbal”. Dat maakte de competitie maandagochtend bekend.

“Arjen Robben is het levende bewijs dat jongensdromen kunnen uitkomen”, zo stelt Eredivisie-directeur Jan de Jong. “Gezegend met een door god gegeven talent en een buitenaards doorzettingsvermogen heeft hij eigenhandig het aanzien van het Nederlands voetbal nog flink wat mooier gemaakt. Een Hollandse meester.”

Arjen Robben zette afgelopen seizoen na een indrukwekkende loopbaan van 21 jaar een punt achter zijn carrière in het betaalde voetbal. Hij maakte zijn debuut in 2000 voor FC Groningen in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Verder speelde Robben bij PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München en won talloze prijzen. Arjen Robben keerde nog terug bij FC Groningen in 2020, maar is nu definitief gestopt.

De prijs wordt aanstaande woensdag om 20.30 uur uitgereikt in de Lido Club Amsterdam, tijdens een uur durende live TV-show op ESPN. Naast de oeuvreprijs, de Speler- en de Speler U21 van het Jaar, worden ook het mooiste Doelpunt van het Jaar en de Scheidsrechter van het Jaar bekendgemaakt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden