Jubileumduel FC Groningen eindigt in doelpuntloos gelijkspel

FC Groningen heeft zaterdagavond thuis met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. De wedstrijd stond in het teken van de vijftigste verjaardag van de Trots van het Noorden.

FC Groningen was de betere ploeg deze avond en kreeg verschillende kansen op een doelpunt. De supporters zorgden voor sfeer met zang en vlaggen. ‘Het team nam de energie dat vanaf de tribune spatte mee in het veld’, aldus FC Groningen.

Voor rust waren er kansen voor Suslov, Mo El Hankouri, Cyril Ngonge. Voor Utrecht had Kerk een kans maar deze wist doelman Leeuwenburgh te voorkomen.

Groningen legde ook na rust druk op FC Utrecht. Er waren nog kansen voor Suslov en Joosten, maar deze gingen niet het doel in. Twintig minuten voor tijd werd matchwinner van vorige week Jørgen Strand Larsen nog in het veld gebracht, maar dat leidde niet tot de overwinning.

Zo eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. FC Groningen heeft nu vier punten na twee wedstrijden.

Volgende week zaterdag 28 augustus speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen PSV.