Arjen Robben stopt met voetballen en zet punt achter voetbalcarrière

Foto: Archief De Redactie

Arjen Robben stopt met voetballen en zet een punt achter zijn actieve voetbalcarrière. Dat heeft FC Groningen en Arjen Robben donderdag bekendgemaakt.

‘Het was wikken en wegen en plussen en minnen tegen elkaar wegstrepen’, aldus Arjen Robben. “Het hoofd en het hart wilden nog heel graag”, maar de sterspeler liep toch tegen te veel fysieke drempels aan. “Uiteindelijk moet je ook eerlijk zijn naar jezelf, maar deze beslissing moet nog wel even indalen.”

De 37-jarige clublegende verraste vorig jaar zomer met de aankondiging van een comeback bij zijn ‘jeugdliefde’ FC Groningen. De terugkeer bij de club, waar het voor Robben als jochie allemaal begon, was niet alleen in Stad en Ommeland ongekend, maar was zelfs een weekend lang wereldnieuws. De 96-voudig Oranje-international kwam in totaal in zeven officiële wedstrijden van FC Groningen in actie.

Arjen Robben is met twaalf landstitels in vier verschillende landen de meest succesvolle Nederlandse clubvoetballer ooit. Hij speelde voor FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en tien jaar lang voor Bayern München.

In totaal voetbalde Arjen Robben 59 officiële duels voor FC Groningen. De latere steraanvaller debuteerde op 16-jarige leeftijd op 3 december 2000 in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Het laatste officiële duel speelde Robben voor FC Groningen in het play-offduel tegen FC Utrecht op 19 mei van dit jaar.

‘Mede vanwege zijn comeback bij FC Groningen, de getoonde clubliefde en zijn niet aflatende doorzettingsvermogen heeft hij een onbeschrijflijk gevoel van trots naar boven weten te halen bij alle Groningers en is Robben voor alles en iedereen rondom de club voor eeuwig een ware held”, meldt FC Groningen.

“De beslissing om te stoppen is eerlijk en realistisch”, aldus Arjen Robben. “Daarom ben ik vanaf vandaag geen speler meer, maar supporter van onze FC”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden