FC Groningen bestaat 50 jaar!

Foto: De Redactie

FC Groningen bestaat vandaag, woensdag 16 juni, 50 jaar. Dit jubileum viert FC Groningen met een live tv-programma, waarin met de onthulling van het standbeeld van Martin Koeman de aftrap gegeven wordt van het jubileumjaar.

Het 50ste jubileumjaar startte echter om middernacht al met met een feestelijk verlichte Martinitoren, fakkels en vuurwerk. Supporters van Groningen verzamelden zich op de Grote Markt en door de stad om de aftrap van het jubileum te vieren.

Logo-50-website

De tv-uitzending met de titel ’50 jaar FC Groningen!’, gemaakt in samenwerking met RTV Noord begint om 19.00 uur. De feestelijke uitzending is live te volgen via het YouTube-kanaal van FC Groningen en op televisie via RTV Noord. In deze uitzending wordt de kijker aan de hand van gasten met een belangrijke bijdrage in de historie van de club meegenomen in de tijd. Alle hoogtepunten in vijf decennia komen langs.

Ook is er een speciaal logo ontworpen voor het gouden jubileum en ontvangen seizoenkaarthouders een speciaal magazine over de historie van de club.

 

Feest der herkenning met oud-spelers

Gedurende het jubileumjaar organiseert FC Groningen diverse activiteiten en evenementen om de vijftigste verjaardag van de club met de achterban te vieren.

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, zaterdag 21 augustus, speelt FC Groningen tegen FC Utrecht. Dat is geen toeval. FC Utrecht was de allereerste tegenstander van FC Groningen in de Eredivisie na de oprichting in 1971.

Het hele jaar zal in het teken staan van het 50-jarig bestaan van FC Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden