FC Groningen onderuit in play-offs

Het is FC Groningen woensdagavond niet gelukt om de finale van de Play offs te halen. Met 1-0 werd verloren van FC Utrecht, waardoor Groningen is uitgeschakeld in de play-offs.

Gustafson van FC Utrecht besliste de wedstrijd in de 78e minuut. Na een genomen vrije trap, die hij in de muur schoot, was het raak in de rebound.

In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Een vrije trap van Lundqvist ging vlak over het doel.

In de tweede helft werd het spel leuker. Robben nam in de 53e minuut een vrije trap maar deze bal raakte de buitenkant paal. Aan de andere kant wist Padt een schot van Kerk tegen te houden.

Er was nog een kans voor Te wierik, maar hij kopte over.

Voor doelman Sergio Padt was het zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen. Padt speelde 259 wedstrijden in zeven jaar. Hij vertrekt naar Ludogorets in Bulgarije.