FC Groningen verliest laatste competitiewedstrijd van PEC Zwolle

FC Groningen heeft zondagmiddag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen met 1-0 verloren van PEC Zwolle.

In een weinig spannende wedstrijd kwam Groningen tien minuten voor tijd op achterstand door een eigen doelpunt van Ko Itakura.

In de eerste helft waren er weinig kansen op een paar schoten op het doel. Vlak na rust kreeg Mo El Hankouri nog een kans, maar de bal ging voor het doel langs.

De wedstrijd leek te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel in Zwolle, maar tien minuten voor tijd kwam een lage voorzet van Immanuel Pherai via het benen van Leonel Miguel en Ko Itakura eindigde de bal ongelukkig achter doelman Sergio Padt.

FC Groningen eindigt hierdoor op plaats zeven op de ranglijst van de Eredivisie met 50 punten uit 34 wedstrijden.

Aanstaande woensdag start FC Groningen de play-offs om Europees voetbal tegen FC Utrecht. De winnaar van het duel plaatst zich voor de finale van komende zaterdag.