Ruime zege FC Groningen, met hoofdrol voor Robben en Da Cruz, tegen FC Emmen

FC Groningen heeft zondagmiddag FC Emmen verslagen, met een hoofdrol voor Arjen Robben. Het werd 4-0 voor Groningen.

Robben stond in de basisopstelling en speelde tachtig minuten mee. De Groningse goals werden gemaakt door Bart van Hintum, twee keer Alessio Da Cruz en Paulos Abraham.

FC Groningen nam nadrukkelijk het voortouw deze wedstrijd en in de 28e minuut kopte Bart van Hintum de 1-0 binnen vanuit een vrije trap van Ramon Lundqvist.

Robben kreeg voor rust ook verschillende mogelijkheden. Vlak na rust schoot Alessio da Cruz op aangeven van Robben net naast. In de 52ste minuut was de combinatie tussen Robben en Da Cruz wel raak, 0-2.

Een minuut na de goal kopte Ahmed El Messaoudi op de lat. Na ruim een uur was het weer Robben die een assist had op Da Cruz, waarop de FC Groningen-speler zijn tweede van de middag maakte, 0-3.

Halverwege de tweede helft werd de man van twee treffers naar de kant gehaald en kwam Paulos Abraham binnen de lijnen. Na 80 minuten spelen werd Robben gewisseld. Abraham maakte de vierde Groningse treffer van de middag.

FC Groningen staat op de zevende plek in de Eredivisie met 49 punten uit 32 wedstrijden.

Aanstaande donderdag op Hemelvaartsdag speelt FC Groningen om 14.30 uur thuis tegen AZ.