FC Groningen verliest van PSV; veel inmenging van VAR

Foto: Publiek Domein

FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen PSV met 1-0 verloren. Het werd 1-0 in Eindhoven. De VAR speelde een grote rol in deze wedstrijd.

Eran Zahavi benutte na rust een strafschop, die werd gegeven vanwege hands na inmenging van de VAR.

FC Groningen speelde een enerverende wedstrijd en maakte PSV de hele wedstrijd moeilijk. In de eerste helft kreeg Malen een kans, maar wist Padt de bal goed tegen te houden. El Messaoudi schoot vlak na rus op de paal.

In de tweede helft was Groningen voornamelijk aan het verdedigen. Twee goals van PSV werden na inmenging van de VAR afgekeurd. Tien minuten na rust werd een goal van Zahavi afgekeurd omdat de voorzet achter de lijn was geweest.

De strafschop werd gegeven na een aangeschoten hands van Dammers. De scheidsrechter besloot na beoordeling van de beelden een strafschop te geven. Deze werd benut door Zahavi, 1-0.

In blessuretijd kwam doelman Padt mee naar voren bij een hoekschop, maar de keeper kreeg de bal op het hoofd, maar kon niet genoeg richting geven aan zijn kopbal.

FC Groningen blijft op de zesde plaats met 46 punten uit dertig punten. Zondag 2 mei speelt Groningen de thuiswedstrijd tegen Sparta.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden