FC Groningen verliest van SC Heerenveen, ondanks rentree Arjen Robben

FC Groningen verloor zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen met 2-0. In de tweede helft maakte Arjen Robben zijn rentree, na bijna zes maanden niet gespeeld te hebben.

FC Groningen had in de eerste helft het betere spel, maar wist de kansen niet te benutten. Spits Jørgen Strand Larsen schoot de bal net over het doel. De grootste kans was voor rust voor Alessio Da Cruz, hij wist de bal echter niet langs de keeper te schieten.

In de tweede helft kwam Heerenveen steeds beter in de wedstrijd. Heerenveen benutte twintig minuten een penalty, nadat Gudmundsson een tegenstander vasthield in het strafschopgebied.

In de laatste minuten van de wedstrijd wist Halilovic de wedstrijd te bepalen door de 2-0 te maken. Robben kreeg nog nog een schietkans van een meter of tien van het doel in blessuretijd maar deze bal ging langs de verkeerde kant van de paal.

FC Groningen blijft wel op zesde plek in de eredivisie met 46 punten uit 29 wedstrijden.