FC Groningen in slotfase langs VVV Venlo

FC Groningen heeft in de slotfase drie punten gepakt na een afstandsschot van Mo El Hankouri. Groningen speelde het grootste deel van de wedstrijd met tien man.

Het leek lange tijd een doelpuntloze wedstrijd te worden. In de eerste helft waren een paar kansen voor Groningen via Mo El Hankouri, die na drie minuten de bovenkant van de lat raakte en Jørgen Strand Larsen.

Na twintig minuten speelde Groningen met tien man verder, nadat Azor Matusiwa het veld moest verlaten na een tweede gele kaart. Groningen had daardoor minder balbezit en beide ploegen gingen de ruststand in met 0-0.

In de tweede helft leek het op een doelpuntloos gelijkspel uit te lopen, echter Mo El Hankouri verraste nog met een schot die verdween in de hoek, 0-1.

In blessuretijd werd een doelpunt van VVV afgekeurd, nadat de VAR buitenspel constateerde.

FC Groningen blijft met 46 punten uit 29 wedstrijden op de zesde plaats staan in de eredivisie. Zondag 11 april speelt Groningen de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.