Bekerwedstrijd FC Groningen tegen TEC uit programma gehaald

Foto: Jan Buurma

De bekerwedstrijd van FC Groningen tegen TEC in Tiel op woensdag 2 december is uit het wedstrijdprogramma gehaald. Dat meldt FC Groningen woensdag.

Amateurclubs mogen door de coronamaatregelen van de overheid in ieder geval tot half december niet voetballen. Dat maakt het spelen tegen de betaald voetbalclubs in het bekertoernooi onmogelijk.

Het is volgens de KNVB niet mogelijk om de eerste en tweede bekerronde te verschuiven naar de tweede competitiehelft door de krappe speeldagenkalender van het betaald voetbal. Om het bekertoernooi dit seizoen uit te kunnen spelen, is het volgens de voetbalbond noodzakelijk om alleen met de profclubs door te gaan.

De 26 amateurclubs die nog in het bekertoernooi zaten, ontvangen een financiële vergoeding en worden toegelaten tot het toernooi om de TOTO KNVB Beker van het seizoen 2020/2021.

Zaterdag 21 november wordt opnieuw geloot. De tweede ronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker staat gepland op dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 december. De achtste finales staan gepland voor dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 januari 2021.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden