Arjen Robben komende wedstrijden niet in actie

Foto: De Redactie

Arjen Robben komt de komende wedstrijden niet in actie voor FC Groningen. Dat meldt FC Groningen op de website dinsdag.

De aanvoerder wil eerst volledig wedstrijdfit worden voordat hij weer deel uitmaakt van de wedstrijdselectie. Dat is in overleg met de technische en medische staf van de club besloten.

Robben kampte de afgelopen weken twee keer met lichte fysieke klachten en gaat de komende weken een op maat gemaakt individueel trainingsprogramma draaien. De aanvaller zal volgens FC Groningen voor december niet meer in actie komen.

De club kiest voor deze toelichting om niet elke week bezig te hoeven zijn met het beantwoorden van de vraag of Robben gaat spelen of niet.

“Voor de trainer en mijn medespelers is het ook niet leuk dat het bijna elke week over mij gaat, terwijl ik er niet bij ben. Het team doet het momenteel heel goed en de jongens die de huidige prestaties leveren, verdienen hiervoor de aandacht en de complimenten,” zegt Robben.

De aanvoerder wil de komende weken graag in de luwte werken aan zijn comeback. “Ik ga niet ontkennen dat het op dit moment even wat tegen valt. Ik had gehoopt al in meer wedstrijden een aandeel te hebben gehad, maar na een aantal kleine pijntjes achter elkaar is de realiteit dat het niet zo is. Dit zijn de hobbels waarvan we vanaf het begin hebben gezegd dat die zouden komen. Dat is niet raar, maar wel een tegenvaller. Ik had op meer en beter gehoopt, maar het is niet onlogisch: je bent een jaar gestopt geweest, hebt een bepaalde leeftijd en een verleden met blessures”, aldus Robben.

Robben herhaalt wat hij eerder zei: “We zijn er aan begonnen, zonder garanties. Het zouden 1, 20 of 0 wedstrijden kunnen worden. Voorlopig staan we op 2 wedstrijden, zonder een volledig duel. Dat is wel een tegenvaller, maar het was opvallender geweest als ik alle 7 wedstrijden 90 minuten had gespeeld”. “Fysiek ben ik sterk, maar een voetbalbelasting is heel anders. Het is wel fijn dat ik in de afgelopen maanden al heel specifiek heb kunnen trainen. Ik merk ook dat het gevoel er nog is: de dribbels, de bewegingen, het balgevoel.”

“Er zullen vast reacties zijn in de zin van: ‘Wat is die jongen aan het doen?” En zelf heb ik die gedachte heus ook wel eens: “Heeft dit nog zin? Is er nog genoeg toekomstperspectief?’ ‘Het moet natuurlijk wel leuk en realistisch blijven. De hobbels zijn niet leuk, maar horen er wel bij. We gaan er nog steeds voor, zonder garanties”.

“Ik hoop nog steeds daar te komen, waar ik wil zijn”, aldus Robben.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden