FC Groningen wint van ADO Den Haag

FC Groningen heeft zondagmiddag de eerste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. Het werd 1-0 tegen ADO door een eigen goal van ADO-speler Shaquille Pinas.

In de eerste helft was Groningen veelvuldig in balbezit. Mo El Hankouri had na twaalf minuten spelen de eerste schietkans, maar hij schoot voorlangs.

In de 23e minuut was het raak nadat na een voorzet van Bart van Hintum de bal via Pinas in het doel belandde, 0-1 voor Groningen. Jørgen Strand Larsen kreeg nog een kans door na 36 minuten spelen vanuit een hoekschop goed op het doel te koppen, maar keeper Luuk Koopmans stopte de inzet.

In de tweede helft speelde ADO iets aanvallender maar dit leidde niet tot goals. Twintig minuten voor tijd was het Ramon Pascal Lundqvist die op aangeven van El Hankouri de bal op het doel kopte. Koopmans wist de inzet uit het doel tikken. Vijf minuten later kreeg Hrustic de kans op 0-2. Op aangeven van invaller Tomas Suslov kreeg Hrustic om de bal in te schieten, maar de bal ging er niet in. Ook tijdens het ‘Haags kwartiertje’ controleerde FC Groningen de wedstrijd zoals de hele wedstrijd.

FC Groningen heeft drie punten uit twee wedstrijden. Aanstaande vrijdag speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen FC Twente.