Strijdend FC Groningen verliest eerste competitiewedstrijd van PSV

FC Groningen heeft zondagmiddag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen strijdend verloren van PSV met 3-1.

Arjen Robben stond in de basis. Hij speelde tegen PSV zijn eerste Eredivisiewedstrijd op 10 april 2004. Helaas duurde de rentree van de steraanvaller slechts een half uur. Robben moest met een blessure naar de kant, Tomás Suslov was zijn vervanger.

Na een voorzichtige start redde keeper Padt twee keer knap op kansen van Donyell Malen en Mauro Junior. FC Groningen kreeg na 19 minuten spelen een schietkans via Damil Dankerlui. De back ving een voorzet van Mo El Hankouri op en vuurde rakelings naast.

Kort na het uitvallen van Robben scoorde Cody Gakpo in de 34e minuut de eerste treffer voor PSV. El Hankouri en Ramon Pascal Lundqvist kregen beiden nog een kans op de gelijkmaker in de eerste helft.

Na rust ging FC Groningen op zoek naar de gelijkmaker. In de 52e minuut maakte invaller Suslov de gelijkmaker, 1-1. Malen zette PSV na 58 minuten spelen weer op voorsprong door een steekbal van Noni Madueke af te ronden. FC Groningen bleef strijden voor de gelijkmaker.

Tien minuten voor tijd kreeg PSV een penalty na een aangeschoten handsbal. Doelman Padt was de spits van PSV echter de baas en stopte de strafschop.

Op het moment dat FC Groningen PSV onder druk had en de gelijkmaker nadrukkelijker zocht wist PSV nog te scoren vanuit de counter. Gakpo maakte zijn tweede goal van de avond op aangeven Madueke. Daardoor verloor FC Groningen de eerste competitiewedstijd van het seizoen tegen PSV met 3-1.

De ruim 6.000 supporters gaven de mannen van FC Groningen na het laatste fluitsignaal een applaus voor de geleverde strijd.