FC Groningen speelt eerste eredivisiewedstrijd tegen PSV

Foto: Jan Buurma

FC Groningen speelt zondag 13 september de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen thuis tegen PSV. Dat blijkt uit het conceptprogramma dat de KNVB woensdagochtend bekendmaakte.

Mogelijk maakt Arjen Robben dan zijn rentree tegen zijn oude ‘club’ PSV, waar Robben tussen 2002 en 2004 voor speelde.

De volgende twee wedstrijden speelt de FC uit tegen ADO Den Haag op zondag 20 september en FC Twente op vrijdag 25 september.

Door de coronacrisis was het volgens de KNVB ‘een flinke kluif om de competitieprogramma’s op te stellen’. Alle topduels zijn zo laat mogelijk ingepland vanuit de hoop dat deze derby’s weer in volle stadions gespeeld kunnen worden.

Coronamaatregelen

Het belangrijkste doel van de KNVB is om de competities uit te kunnen spelen. Daarvoor neemt de bond de nodige coronamaatregelen. Zo worden spelers, staf en scheidsrechters voortdurend getest op corona, kan geschakeld worden naar volle of juist lege stadions en indien noodzakelijk zonder publiek gespeeld worden. Ook hebben alle clubs toegezegd hun stadion ter beschikking te stellen, mocht er in een bepaalde regio sprake zijn van een lockdown. Verder worden wedstrijden in principe niet uitgesteld.

De strijd om de Johan Cruyff-schaal komt dit seizoen te vervallen. Ook worden play-offwedstrijden aan het eind van het seizoen afgewerkt over één duel. De speeldata vanaf speelronde 22 worden eind december bekendgemaakt.

Eerste groepstraining

FC Groningen startte afgelopen maandag met de eerste groepstraining van het nieuwe seizoen. De training vond plaats op Sportpark Corpus den Hoorn, onder leiding van hoofdtrainer Danny Buijs. De training was vanwege corona-protocollen niet toegankelijk voor publiek.

Daarbij was Arjen Robben maandagochtend niet aanwezig. De laatste testresulaten gaven volgen FC Groningen aanleiding om geen risico’s te nemen met de 36-jarige aanvaller. Trainer Danny Buijs stond met 20 spelers op het veld, waaronder aanwinst Wessel Dammers.

Oefenprogramma FC Groningen

De verschillende tegenstanders voor het oefenprogramma van FC Groningen zijn bekend.

FC Groningen speelt de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen tegen Heracles Almelo op zaterdag 1 augustus in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Hierbij kan wel publiek aanwezig zijn.

Voor iedere thuiswedstrijd wordt volgens FC Groningen gekeken welke mogelijkheden er zijn om supporters erbij aanwezig te laten zijn.

Op vrijdag 14 augustus speelt FC Groningen de tweede thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle om 19.00 uur. In deze wedstrijd wordt twee keer 60 minuten gespeeld. Vrijdag 4 september oefent het team achter gesloten deuren tegen N.E.C. Deze wedstrijd wordt niet in het Hitachi Capital Mobility Stadion gespeeld.

Uitwedstrijden

Naast de drietal thuiswedstrijden die op het oefenprogramma staan, gaat de FC de komende weken op bezoek bij FC Emmen, FC Volendam, Almere City. Ook staat er een testwedstrijd tegen het Duitse Werder Bremen op de planning. Het is nog niet bekend wanneer en waar de wedstrijd wordt gespeeld.

Voor alle uitduels geldt dat er vooralsnog geen supporters van FC Groningen aanwezig kunnen zijn. Het oefenduel met FC Emmen wordt op dinsdag 11 augustus gespeeld op de Oude Meerdijk in Emmen.

Duitsland

FC Groningen vertrekt op donderdag 27 augustus voor een kort trainingskamp naar Duitsland, dat twee dagen later wordt afgesloten met een oefenwedstrijd. Hiervoor is nog geen tegenstander en locatie bekend.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden