Rugbyclub Groningen promoveert naar de Ereklasse

Foto: © Jan van Dehn

Het eerste herenteam van Rugbyclub Groningen promoveert naar de Ereklasse. De Rugbyclub speelt vanaf aankomend seizoen op topsportniveau in de hoogste nationale klasse.

De Rugbyclub Nederland neemt de plek in van de Delftse studenten Rugbyclub, die zich genoodzaakt zag zich terug te trekken van het hoogste niveau door het vertrek van een groot aantal spelers.

De afgelopen twee jaren stond het eerste herenteam al op de drempel om te promoveren naar de Ereklasse, wat tweemaal net niet lukte. Nu krijgt Rugbyclub Groningen het als cadeautje van de Rugbybond.

Groningen Heren 1XV

Tijdens de spelers en staff overleg is er overweldigend voor gestemd. ‘Het ligt in de lijn die we de afgelopen jaren hebben ingezet. Het is een cadeautje dat er nu ook een club in Noord-Nederland rugby op Ereklasseniveau kan aanbieden’ aldus voorzitter en aanvoerder Sietse Manning. Het is de kers op de taart over het afgelopen seizoen voor de club. Heren 2XV, Heren 3XV en RCG Colts (onder 18 jaar) waren al gepromoveerd.

Nieuwe hoofdcoach

De club gaat de uitdaging tegemoet met een nieuwe hoofdcoach en ontwikkelingscoach.

Antonio Joao De Carvalho Breu, de nieuwe hoofdcoach, is een Zuid-Afrikaanse rugbynomaad die de afgelopen drie jaren door Europa reist als rugbycoach bij clubs en internationale jeugdselecties. Afgelopen seizoen loodste hij in Duitsland succesvol RC Hannover naar de 2e Bundesliga.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden