‘Arjen Robben komt met gezin naar huis’

Foto: Archief De Redactie

Arjen Robben keert met zijn gezin terug naar huis. Ruim een jaar na het afscheid als profvoetballer, tekende Robben een contract voor een jaar bij FC Groningen, de club waar hij op zijn 12e begon.

Tijdens de persconferentie zondagmiddag vertelde Robben dat hij al weken in training en goed op weg is.

Het gezin vertrok zaterdagochtend uit München, waar hij elf jaar gespeeld en gewoond heeft. ‘Een mooie en bijzonder stap om weer terug te komen’. ‘We werden lief en verrassend ontvangen door familie met een kleine barbecue’.

Volgens Mark-Jan Fledderus, technisch directeur bij FC Groningen is het een ongekende dag rondom de club. In mei 2019 reisde de directie om zich voor te stellen aan Robben naar Munchen en met de vraag of Robben wilde voetballen voor de FC. Echter vond dit geen doorgang. Wel bleef er veelvuldig contact bestaan.

Ook voor FC Groningen is het een zware periode vanwege het coronavirus. De voetbalclub startte de actie “Laat ons weer eens juichen”. Robben vroeg zich af wat hij voor de club kon betekenen. FC Groningen zocht contact met de vrouw van Robben, Bernadien en zij nodigde de directie uit om op Hemelvaartsdag langs te komen in München. Met een presentatie en videocompilatie met hoogtepunten van Robben zijn carrière werd hij overtuigd dat voetballen de beste manier is om de club te helpen.

Robben, behorend bij de beste Nederlandse voetballers allertijden laat weten dat het aan inzet en motivatie niet zal liggen. Zijn doel en missie is op het veld staan. Robben, ‘liefhebber van het spelletje’, vertelt dat de eerste tekenen positief zijn en hard op weg is om weer fit te zijn. ‘Of het lukt en slaagt, kom je later achter’, aldus Robben.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen