FC Groningen richt met supporters Stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen’ op

Foto: FC Groningen

FC Groningen richt samen met supporters de stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen’ op. Het doel van het initiatief is om 1.000 seizoenkaarten in een fonds te krijgen, die aan mensen in Stad en Ommeland worden gegeven, die onder de armoedegrens leven.

Onlangs werd de campagne ‘Laat ons weer eens juichen’ gestart om FC Groningen door de coronacrisis te loodsen. Hierin werden supporters en sponsors gevraagd af te zien van een tegemoetkoming over het afgelopen seizoen en daarnaast zoveel mogelijk seizoenkaarten voor 2020/2021 te verkopen.

Initiatieven

Het leidde tot diverse initiatieven onder oud-spelers, supporters en sponsors van de club. Oud FC-speler Erik Nevland kwam met het idee om de club te helpen met de aanschaf van twee seizoenkaarten en die ter beschikking te stellen aan een goed doel.

In samenspraak met de Supportersvereniging FC Groningen ontstond het plan een breed maatschappelijk fonds op te richten.

Boegbeeld

Nevland – één van de boegbeelden van de club – slaagde er met zijn oproep in om binnen twee weken zo’n dertig voormalige medespelers, ex-stafleden en oud-bestuurders aan zijn actie te binden. In samenspraak met de voormalige spits van FC Groningen werd het Jeugdfonds Sport & Cultuur als goed doel gekoppeld aan zijn initiatief.

Het fonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen,streetdance, judo, theater-les of een andere sportieve of creatieve activiteit.

Voor die kinderen en jongeren betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur contributie of het lesgeld en in bepaalde gevallen ook de benodigde attributen. Daarbij komen nu dus ook seizoenkaarten van FC Groningen.

Stichtingsbestuur

Om de maatschappelijke donaties te bundelen en te coördineren wordt nu een stichting opgericht met een eigen bestuur, waarin onder andere John de Jonge, voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen, plaats neemt. Burgemeester Koen Schuiling van Groningen neemt zitting in het Comité van Aanbeveling om goed toezicht te houden op het proces van toekenning van de kaarten en het aanwijzen van goede doelen. Erik Nevland gaat als ambassadeur van de stichting optreden.

Bij de oprichting van ‘Laat ons weer eens samen juichen’ staat de teller direct al op 425 geschonken seizoenkaarten, met name door een forse injectie van 375 kaarten door een elftal zakelijke relaties van FC Groningen.

Meedoen als donateur van de stichting kost 219 euro per kaart voor het seizoen 2020/2021. De intentie is om ‘Laat ons weer eens samen juichen’ een duurzaam initiatief te laten zijn.

De komende periode wordt de stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen’ gerealiseerd en vorm gegeven. Belangstellenden kunnen per direct al intekenen als donateur via: www.fcgroningen.nl/laatonsweereenssamenjuichen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden