Politie zoekt tips over overlastgevende motor- en scooterrijders

jun 25 , 10:40 112
politiebureau rademarkt cc by sa 30 wikipedia commons dickelbers e1542222411871
In de wijken van Groningen zorgen bestuurders van crossmotoren en scooterrijders de laatste tijd voor overlast. "Zij scheuren met hoge snelheid door de straten door de hele Stad, maken veel lawaai en halen de gekste capriolen uit", meldt Politie Noord-Nederland.
De politie vraagt wijkbewoners om hulp en informatie om deze overlast aan te pakken. "De laatste tijd maken wij ons zorgen over de overlast die in onze wijken veroorzaakt wordt door bestuurders van crossmotoren en scooterrijders". De afgelopen weken zijn drie crossmotoren in beslag genomen op basis van diverse meldingen.
De bestuurders, vaak jongeren gaan bij het zien van de politie er met hoge snelheid vandoor. ‘De achtervolging die dan ontstaat, gaat met hoge snelheid’, zegt teamchef Sipke Land. ‘Deze bestuurders nemen grote en onverantwoorde risico’s. Zij veroorzaken bovendien gevaar voor andere deelnemers in het verkeer'. Dat crossen gebeurt bovendien vaak zonder kenteken, zonder rijbewijs en met een provocerende houding.
De politie meldt er alles aan doen om de eigenaren van deze crossmotoren en scooters te achterhalen en deze vorm van overlast aan te pakken. Daarom vragen zij de hulp van wijkbewoners. "Heb je informatie over de verantwoordelijken van deze overlast en weet je waar (een garagebox of schuur) deze voertuigen gestald worden? Bel dan naar de politie op 0900-8844 of naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000! Ook het meldformulier van de gemeente Groningen is een optie. Ook het melden naar de gemeente kan anoniem", aldus de politie.