Derde verdachte explosie Wibenaheerd aangehouden

Foto: De Redactie

In het onderzoek naar de explosie aan de Wibenaheerd in de Groningse wijk Beijum is deze week een 27-jarige man, als derde verdachte aangehouden. Dat meldt de politie woensdagmorgen.

Alle drie verdachten zitten in beperkingen zitten. Behalve de aangehouden derde verdachte gaat het om de bewoners van het appartement.

Vrijdagavond vond rond 19.30 uur een explosie plaats in de flat aan de Wibenaheerd. Daarbij was een gevel uit het appartement weggeblazen. De twee bewoners raakten licht gewond. In eerste instantie werd gedacht aan een oven of gasfornuis als oorzaak.

Zaterdagmiddag kreeg de politie informatie dat er mogelijk explosieve stoffen aanwezig waren in de flat. Hierop werd Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) ingeschakeld en de omwonenden van de flat te evacueren.

Explosieve vloeistoffen

In de woning werd zowel in de nacht van zaterdag op zondag als zondagmiddag een explosieve vloeistof gevonden. Deze vloeistoffen werden door de EOD uit de flat gehaald en later tot ontploffing gebracht op Driebond. Zondagavond werd de situatie veilig verklaard, waarop de bewoners konden terugkeren naar hun woningen.

Het onderzoekt gaat volgens de politie verder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden