Onderzoek explosieven Wibenaheerd afgerond

Foto: © Fotografie Rieks Oijnhausen

Het onderzoek naar explosieve stoffen in een woning aan de Wibenaheerd is zondagavond afgerond. Dat meldde de politie.

De aangetroffen explosieve stoffen zijn afgevoerd en de woning is afgesloten. Het is volgens de politie veilig om het complex in te gaan. De ontruimde woningen werden vrijgegeven en de bewoners konden als ze dat wilden alsnog naar huis gaan.

De explosieve stoffen werden zondagavond tot ontploffing gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD).

Vrijdagavond vond in de woning een explosie plaats, waarbij een gevel uit het appartement werd geblazen. In eerste instantie dachten de autoriteiten dat een oven de oorzaak was.

Zaterdagmiddag kreeg de politie informatie binnen over mogelijke explosieve stoffen. Hierop werd een onderzoek gestart door de politie. De situatie was dusdanig ernstig dat de EOD werd opgeroepen. De ongeveer vijftig bewoners werden vervolgens geëvacueerd en opgevangen in een wijkcentrum. De twee bewoners werden gearresteerd.

Medewerkers van de EOD stelden vast dat explosieve vloeistoffen aanwezig waren in de woning. Op zondag vervolgde het onderzoek overdag, waarbij opnieuw explosief materiaal werd aangetroffen.

Lees ook:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden