Martini Ziekenhuis start planbare zorg geleidelijk op

Foto: Jan Buurma

Het Martini Ziekenhuis start vanaf dinsdag 28 april de planbare zorg weer geleidelijk op.

Het Martini Ziekenhuis behandelt samen met het UMCG een relatief groter aantal corona ic-patiënten en houdt hiervoor extra capaciteit beschikbaar. Met het stapsgewijs opstarten wil het ziekenhuis voldoende ruimte houden voor de zorg voor coronapatiënten uit het Noorden en zo nodig uit andere delen van het land. Een andere reden is de veiligheid van de patienten en medewerkers, zodat het niet te druk wordt in het ziekenhuis.

Poliklinieken

De medisch specialisten bekijken welke patiënten snel gezien en geholpen moeten worden. Zij krijgen als eerste bericht. De eerste poliklinieken die daarnaast weer meer patiënten zullen ontvangen zijn de poliklinieken Dermatologie, Mond-Kaak-Aangezichtschirurgie (MKA), Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) en Oogheelkunde.

Deze poliklinieken zitten vlak bij ingang West. Deze ingang gaat vanaf volgende week weer open.

Na volgende week starten ook andere poliklinieken stapsgewijs weer op. Daarnaast blijft het Martini Ziekenhuis gebruik maken van de mogelijkheden voor een telefonisch – of videoconsult.

Functieonderzoek en operaties

Vanaf volgende week kunnen ook meer patiënten voor functieonderzoek, zoals onderzoek naar de hartfunctie of longfunctie naar het Martini Ziekenhuis komen. Daarnaast wordt de komende periode stapsgewijs ruim 60 procent van de operatiekamers weer in gebruikgenomen.

Veiligheid

Het Martini Ziekenhuis meldt “U bent veilig als u een afspraak in het ziekenhuis heeft. Daar zorgen wij voor. Hoe doen we dat? We namen eerder al maatregelen om lichamelijk contact zoveel mogelijk te beperken, denk aan het niet meer schudden van handen”. Ook blijft de toegangscontrole bij alle ingangen en zijn er aangepaste looproutes. Daarnaast zijn de wachtkamers anders ingericht, zodat alle patiënten voldoende afstand tot elkaar houden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden