Waarschuwingsschot bij aanhouding na achtervolging

Foto: De Redactie

Zaterdagavond werd een waarschuwingsschot gelost na een achtervolging.

De achtervolging begon rond 21.00 uur bij het Paterswoldsemeer. De politie wilde een auto controleren waarin vier personen zaten, echter de bestuurder ging er vandoor.

De automobilist beging verschillende verkeersovertredingen tijdens de achtervolging. Bij de achtervolging werden diverse goederen, waaronder bankpassen en geld uit de auto gegooid.

Ook is het mogelijk dat door het rijgedrag van de bestuurder een fietser op de route Paterswoldsemeer via de Hoornsemeerwijk naar het Van Brakelplein ten val is gekomen. De politie wil graag in contact komen met deze fietser via telefoonnummer 0900-8844.

De achtervolging eidigde op het Van Brakelplein. De eerste verdachte werd ter plekke aangehouden. De drie andere mannen gingen er rennend vandoor. Zij konden korte tijd later in de omgeving worden aangehouden. Het ging hierbij om drie 18-jarige jongemannen uit Groningen en een 19-jarige jongeman uit de gemeente Westerkwartier.

Tijdens de aanhouding loste één politieagent een waarschuwingsschot. Ook kwam een politiehond ter plaatse voor het onderzoek.

De verdachten worden zondag gehoord.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden