Mannen uit Groningen en Meppel aangehouden voor fraude met subsidies

Foto: De Redactie

De politie heeft in een onderzoek naar fraude met subsidies een 52-jarige man uit Groningen en een 67-jarige man uit Meppel, dinsdag 9 maart aangehouden in hun woonplaats.

Ze zijn hoofdverdachten in de zaak, meldt de politie. Ze worden verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) deed aangifte, nadat medewerkers het sterke vermoeden hadden dat subsidies die door de organisatie waren toegekend, niet voor de juiste doeleinden werden gebruikt. Hierop startte de politie een onderzoek.

Behalve de 52-jarige verdachte uit Groningen en de 67-jarige man uit Meppel zijn nog negen andere personen gehoord door de politie, vanwege hun betrokkenheid in het onderzoek.

Bij huiszoekingen in december in Groningen en Meppel werd onder meer beslag gelegd op diverse bankrekeningen en administratie van de verdachten. Uit de in beslag genomen administratie blijkt dat de verdachten werkten met valse facturen.

De twee hoofdverdachten vroegen meerdere keren subsidie aan bij SNN. Dat deden ze voor bedrijven van anderen, waarbij SNN voor ruim 140.000 euro is benadeeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen