Overval woning Hoogezand in Opsporing Verzocht

Foto: Google Maps

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de overval in een woning aan de Transportweg in Hoogezand.

Op oudjaarsavond werd een 30-jarige vrouw door een indringer in haar voet geschoten, meldt de politie.

De vrouw was die avond in de woning van haar ouders. Samen met haar kinderen vierde ze daar de jaarwisseling. De woning staat midden op het bedrijventerrein. De stiefvader van de 30-jarige runt daar een autobedrijf.

Rond 21.45 uur, stond er plotseling een man met een vuurwapen in de gang. Het signalement van de indringer is een donkergetinte man tussen de 1.80 meter en 1.85 meter lang met een stevig postuur. Hij droeg een blauw-groene overall met smeervlekken en een muts met ooggaten die hij over zijn gezicht en mond trok. De man sprak Nederlands.

De overvaller loste twee schoten gelost, waarvan één door de voet van het slachtoffer is gegaan. Zij moest nog diezelfde nacht worden geopereerd.

Tijdens het onderzoek werden twee hulzen gevonden en twee niet afgevuurde kogels. Wat de reden is van de twee niet afgevuurde kogels is niet bekend.

De vrouw des huizes vermoedt de man al eerder gezien te hebben bij het autobedrijf en ook bij de Jumbo in Hoogezand. Dit zou erop kunnen wijzen dat hij uit de buurt komt.

De politie vraagt getuigen met informatie over de verdachte, de overval, of die de man herkennen aan zijn signalement te bellen met de Opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Opsporing verzocht is te zien op dinsdag 11 februari om 20.30 uur op NPO1.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen