Een 50-jarige man en 15-jarige tiener aangehouden in Jumbo-onderzoek

Foto: Google Maps

Vrijdagavond 9 oktober zijn een 50-jarige man en een 15-jarige jongen aangehouden op verdenking van afpersing en bedreiging van de Jumbo-filialen.

Dat meldde de politie tijdens een persbijeenkomst.

De 50-jarige verdachte is voor 14 dagen in bewaring gesteld. De 15-jarige is niet in bewaring gesteld, maar blijft nog wel vastzitten. Beiden zitten in volledige beperking, dat inhoudt dat ze geen contact mogen hebben met iemand anders dan de advocaat.

De politie is de verdachten op het spoor gekomen door de kookwekkers. De politie heeft tijdens het onderzoek bij 170 mensen, die de afgelopen maanden een kookwekker hadden gekocht bij een Blokker in Groningen, huiszoeking gedaan.

Het meedenkende publiek werd uitgebreid bedankt tijdens de persconferentie. In totaal zijn er 641 tips binnengekomen. De gouden tip zat er niet tussen, maar deeltjes informatie heeft het recherche-onderzoek meegeholpen om de daders op te sporen.

Inhoudelijk verstrekte de politie niet veel informatie. De politie deed geen mededelingen over de relatie tussen de 50-jarige verdachte en de 15-jarige jongen.De 50-jarige man staat niet op een adres ingeschreven, de 15-jarige jongen wel in Groningen.

RTV Noord meldde eerder dat het een vader en zoon zouden zijn, maar zowel de politie als het OM wilden dit niet bevestigen. Mede ook doordat de 15-jarige jongen minderjarig is.

Tijdens het onderzoek kwam de verdachte al meerdere keren in beeld. Vrijdagmiddag werd opnieuw een poging tot afpersing gedaan. Waarop in een stroomversnelling de verdachte werd aangehouden. Tijdens de aanhouding werd de 15-jarige jongen in hetzelfde huis aangetroffen.

De tenlastelegging bestaat uit afpersen van de Jumbo, het eisen van Bitcoins, bedreiging en gebruik van explosieven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen