Toename aantal schuurinbraken in Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/ Wikipedia Commons/Lander

Het aantal inbraken in schuren, boxen en garages in de provincie Groningen is in de eerste helft van dit jaar met 111,8 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit Nationale Politiedata die Independer in kaart heeft gebracht.

In de provincie Groningen vonden in de eerste helft van 2019 190 inbraken plaats. In 2018 waren er 170 inbraken. Landelijk daalde het aantal inbraken in bijgebouwen juist met 4 procent.

Inbraken in bijgebouwen

In heel Nederland werden tussen januari en juni 12.436 mensen slachtoffer van inbraak in hun schuurtje of garage(box). Dagelijks zijn dit gemiddeld dus bijna 70 inbraken.

In de gemeente Groningen bleef het aantal inbraken bijna hetzelfde. In de stad Groningen waren in het eerste halfjaar van 2019 85 inbraken. Vorig jaar waren er 87 inbraken.

Hoewel de landelijke trend een daling van het aantal inbraken laat zien, zijn er naast Groningen nog vier andere provincies waar wel sprake is van een stijging: Zeeland (127,1%), Drenthe (105,9%), Gelderland (108%) en Noord-Brabant (106,4%).

“Met een inboedelverzekering ben je in principe gedekt voor diefstal van inboedel uit je schuur of garage(box). Wel is het van belang om bij waardevolle spullen, zoals elektrische fietsen en gereedschap, goed te kijken naar het maximaal verzekerde bedrag”, aldus Bas Knopperts van Independer.

Independer inventariseerde de dekking van 55 verschillende inboedelverzekeringen.

Schuurinbraken per gemeente en per provincie

Independer publiceerde drie schuurinbraak-kaarten waarop je zowel per gemeente als per provincie kunt zien hoeveel er wordt ingebroken in bijgebouwen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden