Politiebureau Rademarkt krijgt openingstijden

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Dickelbers

Het politiebureau aan de Rademarkt krijgt vanaf maandag 2 september openingstijden overdag. Momenteel is het politiebureau aan de Rademarkt 24 uur per dag geopend, maar door de vermindering van aanloop is hiertoe besloten, meldt de politie.

Openingstijden

Het politiebureau is vanaf 2 september tot 1 januari 2020 tussen 8.30 uur tot 17.00 uur geopend voor het publiek. Voor mensen die buiten de openingstijden aan het bureau aan de Rademarkt komen, is een intercom beschikbaar. Die intercom staat in direct contact met de het servicecentrum van de politie.

Na deze periode volgt een evaluatie waarbij wordt gekeken wat de effecten en resultaten zijn en of de openingstijden gehandhaafd blijven.

Maatschappelijke veranderingen zorgen volgens de politie ervoor dat de wijze van dienstverlening de afgelopen jaren is verschoven. Zo is er minder aanloop naar politiebureaus waarneembaar en is er juist een toenemende mate van dienstverlening via andere middelen.

Door de inzet van politiemensen anders te organiseren verwacht de politie dat beter voldaan kan worden aan de gewenste dienstverlening.

Andere vormen van dienstverlening

De politie in Groningen heeft de afgelopen tijd geïnvesteerd in de dienstverlening via social media als Facebook en twitter. Verder is er veel aandacht voor dienstverlenging via het algemene nummer 0900-8844. Daarnaast weten mensen de politie ook te vinden via www.politie.nl.

Als direct hulp noodzakelijk is, kan die op korte termijn worden aangeboden. Politiemensen zijn waar het kan uiteraard ook persoonlijk benaderbaar. Zowel op straat, bij mensen thuis of elders.

De invoering van de openingstijden van bureau Rademarkt heeft geen effect op de inzet van de politie bij noodsituaties.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden