Abiant Lycurgus had “Off day” in Doetinchem

Foto: Publiek Domein

Abiant Lycurgus had geen goede dag tijdens de oefendriekamp in Doetinchem.

Zowel van Seesing Personeel/ Orion als Draisma Dynamo werd zaterdag verloren. Tegen Orion werd het 2-1 voor de thuisclub na 26-24, 20-25 en 25-23. Tegen Dynamo werd het zelfs 3-0: 27-25, 26-24 en 25-23.

Trainer-coach Arjan Taaij draaide er niet omheen: “We hadden een off day”. Want niet alleen het resultaat viel tegen, ook het spel was niet goed. Passend en aanvallend was het ondermaats, de side-out liep niet en de kansjes die er waren werden te weinig benut.

De Groningers hadden in de vijf verloren sets qua score bijna dezelfde standen als Orion en Dynamo, ondanks het matige spel.

Bij Lycurgus was lang niet iedereen beschikbaar. Sam Gortzak ging afgelopen donderdag op de training door zijn enkel. Net als Auke van de Kamp, die een week geleden in Belgiƫ ook al met een enkelblessure in de ziekenboeg terecht kwam. Daarnaast kampt Oscar Scholing met nekklachten en heeft Tjerk Dercksen problemen met zijn knie.

Gisteren arriveerde de Australische aanwinst Jacob Guymer in Groningen. Hij is nog aan het bijkomen van de lange reis en de vermoeienissen van het toernooi om de World Cup, dat hij de afgelopen weken met zijn land afwerkte in Japan.

Taaij had hierdoor in Doetinchem niet de complete selectie tot zijn beschikking, net als de hele afgelopen week op de training. “Dit resultaat komt daarom niet helemaal onverwacht. De jongens hebben een zware week gehad, vooral ook door de smalle selectie waarmee we trainden. Al hadden we vandaag wel beter moeten presteren dan nu het geval was”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden