Drie 13-jarige jongens aangehouden voor diefstal en bedreiging 12-jarige jongen

Foto: Publiek Domein

Drie 13-jarige jongens uit Groningen zijn vrijdag aangehouden voor diefstal en bedreiging van een 12-jarige jongen uit Ten Boer, die woensdagmiddag plaatsvond op de Rijksweg.

Hierbij werd het 12-jarige slachtoffer fors bedreigd. Na een oproep van de vader van het slachtoffer op facebook kwam de politie de drie verdachten op het spoor.

De 12-jarige jongen fietste woensdagmiddag van school naar huis. De jongen werd op de Rijksweg ter hoogte van Lewenborg tegengehouden en bedreigd, met onder andere een kettingslot. Hierbij werden zijn fiets en zijn huissleutels afgepakt.

Facebook-oproep
De oproep van de vader op Facebook gaf enorm veel respons op zowel social media als op de traditionele media. Via de social media werden drie namen aangeleverd van jongens die de diefstal op hun geweten zouden hebben. Het trio is vrijdag aangehouden en na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Een deel van de jongens heeft bekend, maar een duidelijk motief bleef achterwege. De fiets van het slachtoffer werd vrijdag in de omgeving van een school aan de Kluiverboom in Lewenborg teruggevonden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden