Al ruim 100 tips over dossier Jumbo

Foto: Google maps

Op de eerste dag, na het publiceren van details over de afpersingszaak bij Jumbo zijn al ruim 100 tips binnengekomen bij het onderzoeksteam over de Jumbo-incidenten.

De politie heeft burgers expliciet opgeroepen om mee te denken over de oplossing van de zaak.

Het team is druk bezig om alle ingezonden informatie te beoordelen. Rob Vos, leidinggevende van het onderzoek: “Het is erg fijn dat mensen al zo snel na de lancering de moeite nemen om contact met ons op te nemen. We hopen dat er de komende dagen nog meer bij ons binnenkomt, want we willen uiteraard de dader aanhouden.”

Veel media-aandacht
Onderzoeksleider Rob Vos: ”We zien dat er ook in de media en social media veel aandacht is voor het onderwerp. Ook daar komen de tips en scenario’s binnen. We krijgen veel vragen of alle Jumbo’s in Nederland nu zijn beveiligd. Er zijn getrapt maatregelen genomen door ons en door Jumbo. Opvallende, die dus voor iedereen te zien zijn, en onopvallende maatregelen.

In heel Nederland zijn zowel onze medewerkers als die van Jumbo geïnstrueerd. De inhoud van de instructie maken we vanuit veiligheidsoverwegingen niet bekend. In Groningen en Zwolle is sprake van camerabeveiliging en wordt er door de politie extra gesurveilleerd bij Jumbo-supermarkten. We geven geen verdere details over onze maatregelen.”

Dossier dagelijks aangevuld
Het onlinedossier www.politie.nl/jumbo wordt dagelijks aangevuld met nieuw aangeleverde informatie van het publiek. In het dossier geeft het team in een tijdlijn de gebeurtenissen weer, wordt een daderprofiel geschetst, benoemen we de eis van de dader, geven we nieuwe sporen vrij en komen we met een aantal scenario’s.

Iedere dag vindt een update plaats via social media.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden