Groninger aangehouden na DNA match op IS-wapens

Foto: De Redactie

De politie heeft maandag drie mannen, waaronder een 26-jarige man uit Groningen, aangehouden van wie dna-sporen zijn aangetroffen op vuurwapens in een schuilplaats van terreurorganisatie IS in Argenteuil, een voorstad van Parijs.

Naast de Stadjer zijn ook een 53-jarige man die vastzit in Zaanstad en een 30-jarige zonder vaste verblijfplaats aangehouden. Een vierde verdachte zat al vast wegens een geweldsmisdrijf.

In de woning van een 26-jarige verdachte uit Groningen werden onder andere een shotgun en een pistool gevonden, meldt RTV Noord. Ook zijn mobiele telefoons en computers in beslag genomen.

Twee dagen na de aanslagen in Brussel op 24 maart 2016 ontdekte de politie een IS-appartement in Argenteuil. In de schuilplaats werden vijf kalasjnikovs, handvuurwapens, 30 kilo explosieven, ontstekers, valse paspoorten, mobiele telefoons en jihadistische geschriften gevonden.

Een gezamenlijk, internationaal onderzoek volgde door Nederlandse, Franse en Belgische politie-en justitiediensten, met ook de vraag of de gevonden wapens en explosieven afkomstig waren uit Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen