Inbrekers actief in Ruischerwaard, Lewenborg, De Hunze, De Held en Gravenburg

Foto: De Redactie

In de wijken Ruischerwaard, Lewenborg, De Hunze, De Held en Gravenburg zijn inbrekers actief. De laatste tijd zijn er veel inbraken gemeld in deze wijken.

Verschillende melding zijn binnengekomen via de buurt-app. De politie is een onderzoek gestart naar de 20 inbraken in deze wijken. Hiervan zijn 15 inbraken gepleegd in het afgelopen Paasweekend.

Bewoners in Ruischerwaard vonden op verschillende adressen afgelopen week kleine witte briefjes tussen deuren en kozijnen. Ook in de andere wijken zijn op verschillende plekken briefjes tussen deuren en ramen aangetroffen, meldt de politie. Deze briefjes kunnen er op duiden dat vooraf is gecheckt of de bewoners, mogelijk voor langere tijd, niet thuis zijn geweest.

Opvallend is volgens de politie dat de daders steeds op dezelfde manier hebben geprobeerd de woning binnen te komen. In twee gevallen zijn er ook auto’s gestolen. Daarnaast nam men vooral geld en sieraden weg.

De politie vraagt mensen die een briefje tussen de deur of raamkozijn vinden direct te bellen met 0900-8844. Raak het briefje vooral niet aan, zodat er geen sporen verloren gaan en maak eventueel een foto van de situatie.

Ook is de politie op zoek naar beeldmateriaal. Uploaden van beeldmateriaal kan hier.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen