Vijftien aanhoudingen tijdens jaarwisseling in Groningen

Foto: Jan Buurma

Tijdens de jaarwisseling werden door de politie in de provincie Groningen 15 aanhoudingen verricht.

De overtredingen waren vooral mishandeling, vernieling, belediging en in het bezit van illegaal vuurwerk, meldt de politie.

In de stad Groningen liep een 63-jarige man ernstig vuurwerkletsel op aan één van zijn handen toen hij een stuk vuurwerk wilde oprapen. Het slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis in de stad gebracht.

Schietincident ’t Zandt

In de vroege nieuwjaarsochtend vond bij een woning aan de Beukweg in ´t Zandt een schietincident plaats. Daarbij raakte een 28 jarige inwoner uit ´t Zandt gewond. Het slachtoffer werd gestabiliseerd door het ambulancepersoneel en vervolgens per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Een 34-jarige inwoner van Appingedam en een 53-jarige inwoner van ´t Zandt werden in de straat aangehouden als verdachten van betrokkenheid bij dit incident. Ze werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De aanleiding van het schietincident is nog onduidelijk.

In totaal werden in de drie noordelijke provincies 31 verdachten aangehouden. Voor Fryslân ging het om 9, voor Groningen om 15 en in Drenthe om 7 verdachten.

Reacties

0