Tientallen bekeuringen bij verkeerscontrole in centrum

Maagdenbrug in Groningen.
Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/Elvesham

Bij een verkeerscontrole in het centrum van Groningen woensdag zijn tientallen overtredingen bekeurd. De controle was onder andere in de Gelkingestraat en de Oosterstraat.

Er werd gecontroleerd op het verkeersgedrag van fietsers. Hierbij werd vooral gelet op het negeren van inrijverboden en het negeren van de rode verkeerslichten op de Sint Jansbrug en de Maagdenbrug.

Dertien fietsers kregen een bekeuring, omdat ze een weg inreden waar het niet was toegestaan. Twee automobilisten kregen voor dezelfde overtreding een bon. De politie schreef 29 bekeuringen uit aan fietsers die het rode verkeerslicht negeerden.

Eén bestuurder stond twee keer gesignaleerd in het politiesysteem voor 364 euro boetes of 4 vervangende dagen hechtenis.

Verder gaf een bromfietser geen richting aan waardoor er bijna een aanrijding ontstond. Ook werden bekeuringen uitgeschreven voor een bromfietser die het kentekenbewijs niet kon tonen en een fietser op een speedpedelec zonder vereiste helm.

Taakstraf voor belediging

Een fietser beledigde een agent. De fietser werd voorgedragen bij bij het Openbaar Ministerie. Hij heeft dertig uur taakstraf gekregen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden