Veertien tips over schietpartij Korreweg na Opsporing Verzocht

Foto: De Redactie

Bij de politie Noord-Nederland zijn in totaal 14 nieuwe tips binnengekomen over de schietpartij aan de Korreweg.

Hierbij raakte een 21-jarige student blijvend verlamd, meldde de politie dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Het slachtoffer werd zondag 15 oktober rond vijf uur ’s ochtends aangesproken door drie licht getinte mannen van begin 20. Ze vroegen hem of hij iets wilde drinken. De Stadjer bedankte daar vriendelijk voor. De drie personen gingen vervolgens om hem heen staan, waarna een schot viel. De student sloeg op de vlucht maar werd vervolgens in de rug geraakt door een kogel.

Een van de drie mannen, die wegreed in een groene Mazda Premacy, werd kort daarna aangehouden door de politie. De andere twee verdachten zijn nog spoorloos.

De groene Mazda, met daarin vier mannen, werd kort voor het incident gezien bij cafetaria De Wending op de hoek van de Rodeweg/Korreweg.

De 19-jarige verdachte wordt verdacht van poging tot doodslag in vereniging. Zijn voorlopige hechtenis is verlengd met veertien dagen. Dat heeft OM Noord-Nederland woensdag bekendgemaakt.

Getuigen

De politie zoekt getuigen van de schietpartij die afgelopen zondagochtend plaatsvond. De politie vraagt mensen met informatie, contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden