Ruim 1.800 overtredingen bij controles A7

Foto: Google Maps

De politie heeft sinds de startdatum 3 april bij extra controles op de A7 in het kader van het project ‘A7? Attent!”. tot halverwege september in totaal al 1816 overtredingen geconstateerd.

Van deze 1816 overtredingen heeft 666 betrekking op snelheid en 467 op afleiding in het verkeer. In totaal zijn van 76 weggebruikers het rijbewijs ingevorderd.

De overige overtredingen zijn onder andere alcohol, technische mankementen en gevaarlijk rijgedrag als bumper kleven, rechts inhalen, keren op de weg en geen richting aangeven.

A7? Attent

Onder het motto ‘A7? Attent!’ worden weggebruikers gewezen op veilig verkeersgedrag. Een motto met een dubbele betekenis: aan de ene kant staat ‘attent’ voor attentie, ergens aandacht voor hebben. Weggebruikers worden dus opgeroepen hun aandacht bij het verkeer te houden.

Aan de andere kant staat ‘attent’ voor behulpzaam en vriendelijk omgaan met medeweggebruikers. Politie en Rijkswaterstaat roepen verkeersdeelnemers op de A7 ook op om zich sociaal in het verkeer te gedragen.

Kortom: als we allemaal attent zijn in het verkeer, en zowel de aandacht op de weg houden als vriendelijk omgaan met medeweggebruikers, komen we veilig thuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden