Stadjer aangehouden voor onnodig 112 bellen

Foto: Eemskrant.nl/R. Degenhart

Een 19-jarige inwoner van Groningen is woensdagnacht aangehouden voor het onnodig bellen van het alarmnummer 112.

De 19-jarige had een conflict met een portier van een uitgaansgelegenheid aan het Boterdiep over een achtergebleven tas. Toen de Groninger zijn gelijk niet kon krijgen, belde hij met de Meldkamer Noord-Nederland. De jongeman wilde graag dat agenten hem gingen helpen om zijn tas terug te krijgen. Blijkbaar ging dit hem niet snel genoeg want hij bleef maar 112 bellen, meldt de politie.

Agenten probeerden te bemiddelen tussen de portier en de jongeman, waarbij werd afgesproken dat de 19-jarige jongen de volgende ochtend zijn tas kon ophalen. Hierop kreeg hij te horen dat hij hiervoor niet weer met 112 moest bellen.

Echter niet veel later werd de Meldkamer Noord-Nederland weer diverse keren door de 19-jarige gebeld. De Groninger werd daarop aangehouden en zijn mobiele telefoon in beslag genomen.

Strafbaar

Het doen van valse 1-1-2 meldingen is strafbaar. Bovendien belast het ook onnodig de telefoonlijnen van de Meldkamer Noord-Nederland. Mensen die echt in nood zijn of snel politie willen spreken bij heterdaadsituaties moeten daardoor langer wachten. Misbruik wordt daarom altijd aangepakt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden