Inbreker aangehouden door studente en schilder

Foto: Publiek Domein

Woensdagmiddag hebben een studente en een schilder in een studentenwoning in het centrum van Groningen een 19-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden en overgedragen aan de politie. De man wordt verdacht van een woninginbraak.

De 19-jarige man liep rond in de studentenwoning, maar had daar niets te zoeken, meldt de politie. Eén van de bewoonsters sprak hem daarop aan. De Delfzijlsters hield een vreemd verhaal, waarop de studente niet aarzelde niet en hem uit de woning zette.

Een schilder die daar net bezig was met werkzaamheden besloot de vrouw te helpen. Hij hield de 19-jarige aan. De studente waarschuwde via 112 de politie.

De inwoner van Delfzijl werd vervolgens overgedragen aan agenten en overgebracht naar het politiebureau. De man is ingesloten voor nader onderzoek. Het is nog onduidelijk hoe de man de woning binnen is gekomen.

Aanhouding door burgers

Iedere burger heeft in geval van heterdaad het recht om de verdachte aan te houden en desnoods met dwang onder controle te houden. Wel moet hij direct de politie waarschuwen en de verdachte overdragen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen