Tussenstand ‘A7? Attent!’: 1299 overtredingen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Friesland2k5

Bijna 1300 overtredingen zijn geconstateerd sinds de start van het project ‘A7?Attent!’ tot maandag 14 augustus. Sinds de startdatum 3 april wordt extra gecontroleerd op de A7.

De meeste overtredingen van de in totaal 1299 overtredingen zijn snelheid (516) en afleiding (370) in het verkeer. In totaal werd van 53 weggebruikers het rijbewijs ingevorderd, meldt de politie.

De overige overtredingen zijn onder andere rijden door rood licht, alcohol, technische mankementen en gevaarlijk rijgedrag als bumper kleven, rechts inhalen, keren op de weg en geen richting aangeven. Ook werd het inhaalverbod voor vrachtwagens wel eens genegeerd.

‘A7? Attent’

De campagne onder het motto ‘A7? Attent!’ wijst weggebruikers op veilig verkeersgedrag. Het motto heeft een dubbele betekenis: aan de ene kant staat ‘attent’ voor attentie, ergens aandacht voor hebben. Weggebruikers worden dus opgeroepen hun aandacht bij het verkeer te houden.

Aan de andere kant staat ‘attent’ voor behulpzaam en vriendelijk omgaan met medeweggebruikers. Politie en Rijkswaterstaat roepen verkeersdeelnemers op de A7 dus ook op om zich sociaal in het verkeer te gedragen en oog te hebben voor de medeweggebruikers.

Kortom: als we allemaal attent zijn in het verkeer, en zowel de aandacht op de weg houden als vriendelijk omgaan met medeweggebruikers, komen we veilig thuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden