Dronken persoon hindert hulpverleners

Foto: De Redactie

In de nacht van vrijdag op zaterdag had een persoon medische hulp nodig in de Peperstraat van Groningen. Deze hulp werd onder meer geboden door personeel van ambulancezorg Groningen.

Een dronken omstander ‘dacht’ erbij te moeten gaan zitten om het slachtoffer bij te staan. Echter omdat deze omstander dronken was, ontnam hij de werkruimte van het ambulancepersoneel en was hij meer tot last dan dat hij hulp bood, meldt de politie.

Ondanks herhaaldelijk verzoek te vertrekken, hij het ambulancepersoneel en de politie hinderde en belemmerde in hun werkzaamheden, weigerde hij naar de politie te luisteren. Zelfs nadat hem een handje geholpen was een andere kant op te gaan, bleef hij terugkomen.

Hierdoor moest de politie meer energie in de omstander steken dan daar waar de hulpverleners voor gekomen waren. De persoon is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd verhoord door de recherche.

‘Waarvan hij dacht behulpzaam te zijn, kwam het hem duur te staan’. Het leverde hem een forse boete en een strafblad op in plaats van een ‘eremedaille…’

Als de politie je vraagt te vertrekken, voldoe daar dan aan. Het slachtoffer is er niet bij geholpen en kan daardoor niet de juiste medische zorg krijgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden