Getuigen gezocht van straatroof Martinikerkhof

Foto: De Redactie

Een 38-jarige man uit Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag beroofd van zijn portemonnee. De politie is op zoek naar twee mannen die het slachtoffer hebben geholpen.

De man was tussen 3.00 en 4.00 uur op een bankje gaan zitten op het Martinikerkhof, waar op dat moment al een andere jongen opzat.

Plots voelde hij een arm om zijn nek van een persoon die achter hem stond. Deze man bedreigde hem met een mes en eiste geld, meldt de politie. Het slachtoffer gaf zijn portemonnee, waarna de dader het op een rennen zette in de richting van de Turfstraat.

Signalement

Het gaat om een jongeman met een donkere huidskleur van ongeveer 20 jaar oud, slank postuur en ongeveer 1.75 m lang.

Het slachtoffer en de man die naast hem op het bakje zat zijn nog achter de dader aangerend, maar verloren hem al snel uit het oog. Het slachtoffer heeft daarna niet meer met de man gesproken die met hem mee rende.

Het slachtoffer sprak op de Turfsingel een andere donkere man die vertelde dat hij een donkere jongen had zien rennen. Samen hebben ze nog gezocht in de omgeving, waarna het slachtoffer naar huis is gegaan.

Getuigen

De politie is op zoek naar beide getuigen die het slachtoffer hebben geholpen. Mogelijk kunnen zij meer vertellen over deze straatroof en de dader.

Ook komt de politie graag in contact met andere mensen die meer informatie hierover hebben. Contact kan worden opgenomen nemen met de politie in Groningen via 0900-8844.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen