Winkeldief uit Groningen aangehouden na lange achtervolging

Foto: Publiek Domein

Een 35-jarige inwoner van Groningen werd dinsdagmiddag 4 juli na een langdurige achtervolging vanaf Duiven aangehouden op de Keizer Augustusplein in Nijmegen. De man was op heterdaad betrapt tijdens een winkeldiefstal van meerdere mobiele telefoons.

Winkelpersoneel van een winkel in Duiven zag de man met een aantal mobiele telefoons de winkel uitrennen zonder dat hij betaald had. Te voet werd de achtervolging ingezet, maar de man ging er in een auto vandoor.

De auto werd korte tijd later gesignaleerd in de buurt van het Gelredome waarop een motoragent de achtervolging inzette. Ook een surveillancewagen van de politie probeerde de verdachte meerdere malen tot stoppen te dwingen tijdens de achtervolging richting Nijmegen.

De verdachte haalde hierbij zeer gevaarlijke manoeuvres uit waardoor er gevaarlijke situaties ontstonden voor medeweggebruikers en de achtervolgende politiemensen. Daarnaast probeerde de man bewust in te rijden op de achtervolgende motorrijder en een opgeworpen wegblokkade, meldt de politie.

Uiteindelijk kon de auto van de verdachte op de Keizer Augustusplein tot stilstand worden gebracht en werd de verdachte aangehouden. In de auto werden de gestolen telefoons aangetroffen en ook nog andere telefoons gevonden. Deze bleken eerder die dag te zijn buitgemaakt bij een winkeldiefstal in Roermond. Ook werd een verboden wapenstok aangetroffen in de auto. De telefoons en wapenstok zijn in beslag genomen. De gestolen goederen gaan terug naar de eigenaar en de wapenstok zal worden vernietigd.

De verdachte werd aangehouden voor poging tot doodslag, gevaarlijk weggedrag, winkeldiefstal en verboden wapenbezit. Hij werd ingesloten op het bureau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen