Waarschuwingsschot gelost bij aanhouding twee Stadjers

Foto: De Redactie

Afgelopen zaterdagnacht rond 04.20 uur zijn in Assen twee Groningers aangehouden voor een woninginbraak met geweld in Peize.

Rond vier uur kwam er een melding binnen dat er net een inbraak had plaatsgevonden in een woning aan de Stelmaker in Peize, meldt de politie. De twee inbrekers zouden zijn overlopen door de bewoners. Na veel duw en trekwerk wisten de inbrekers de woning uit te vluchten.

Meerdere agenten werden naar Peize gestuurd om uit te kijken naar de inbrekers. Op weg naar de woning zagen agenten een auto met hoge snelheid weg rijden, in de richting van de rijksweg A28.

Via de snelweg reed de auto naar Assen. Op de Walakker in Assen verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam de auto tot stilstand. De mannen gaven zich nog niet gewonnen en vluchtten te voet verder. Een van de agenten besloot daarop een waarschuwingsschot te lossen.

Met meerdere agenten werd in de directe omgeving gezocht en uiteindelijk konden de twee mannen worden aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex en ingesloten voor nader onderzoek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden