Hoogevener aangehouden voor bedreiging en vernieling

Foto: Novum

Dinsdagmiddag werd een 30-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor bedreiging en vernieling.

Een 25-jarige man uit Groningen zat in de trein naar Groningen. De man uit Hoogeveen was samen met een andere man luidruchtig in dezelfde stiltecoupe.  Een andere treinreizigster sprak hen hierop aan, maar ze werd uitgelachen.

De Groninger sprak vervolgens de man hier ook op aan, waarop de man boos werd. Hij gaf aan te willen vechten met de Groninger en zei dat hij  bij het volgende station uit de trein moest stappen. De verdachte stapte vervolgens uit in Haren. De man uit Groningen bleef in de trein zitten waarop de Hoogevener naar het raam liep waar de man zat en zou met een mes meerdere malen tegen het raam hebben geslagen. Het raam raakte hierdoor beschadigd. De man wilde vervolgens weer de trein in stappen maar de conducteur wist dit te voorkomen door de deur dicht te doen waarna de trein vertrok.

De gealarmeerde agenten troffen de man later die middag aan bij een bushokje aan de Helperzoom waar hij is aangehouden. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol. De man is ingesloten.

Politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van deze bedreiging en vernieling. Er zaten ten tijde van het incident veel mensen in de trein. De politie vraagt aan deze getuigen zich te melden via 0900-8844.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden