Zes aanhoudingen na scooterdiefstal

Foto: Politie

Zes verdachten uit Groningen in de leeftijd van 13 tot 40 (waaronder vier minderjarigen) jaar werden maandagavond 15 mei aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een scooter, dat een lokscooter bleek te zijn.

Onderzoek

De scooter werd weggenomen in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei vanaf het Wielewaalplein, meldt de politie. De scooter stond na wat omzwervingen uiteindelijk maandagavond in de achtertuin van een woning aan de Steenbokstraat.

In de tuin troffen de agenten de zes verdachten in de tuin bij de woning. Zij werden aangehouden. Drie verdachten (15, 13 en 15 jaar) werden op woensdag 17 mei in vrijheid gesteld, de andere drie (16, 18 en 40 jaar) mochten op donderdag 18 mei het politiebureau verlaten.

Uit onderzoek bleek dat de 40-jarige zich schuldig maakte aan heling. Bij de woning werden nog vier scooters aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. De politie onderzoekt of de scooters zijn gestolen. Er wordt proces-verbaal tegen de verdachten opgemaakt.

Eerdere scooterdiefstallen

Vorig jaar startte de recherche een onderzoek na een stijging van het aantal scooterdiefstallen in en rondom de wijk Paddepoel. Na de aanhouding in juni 2016 van drie helers en vijf jongeren (waarvan drie uit de wijk Paddepoel) namen de scooterdiefstallen af, echter begin 2017 was er weer een toename te zien.

Aanhoudingen geweldszaken

In mei 2017 werden er vier jongeren aangehouden die worden verdacht van een aantal geweldszaken. Dit betreft een ander groepje jongeren dan degenen die zijn aangehouden voor de diefstal van de lokscooter.

Overlast jeugdgroep Paddepoel

De zes verdachten die maandagmiddag werden aangehouden maken deel uit van een overlast gevende jeugdgroep in Paddepoel. ‘Ondanks aanhoudingen en de inzet van onder andere de politie, gemeente en wij-teams passen de jongeren hun gedrag maar nauwelijks aan’.

Ze hebben allemaal contact en leren elkaar hoe je een scooter kunt stelen. Net als vorig jaar wordt er voorlopig extra gesurveilleerd en worden er gerichte verkeerscontroles gehouden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden