Man aangehouden na bedreiging met vuurwapen

Foto: Publiek Domein

Een 46-jarige man uit Kent, Groot Brittanie is vrijdagavond aangehouden voor bedreiging.

Eerder die avond kreeg de politie de melding dat er een bedreiging was geweest op de Haddingestraat. Hier was een kleine aanrijding geweest tussen de auto van de 46-jarige man en de auto van een 44-jarige man uit Zuidhorn. Er zou ook een woordenwisseling zijn geweest waarbij de Engelsman zou hebben gedreigd met een vuurwapen, meldt de politie.

Hierop is de Engelsman er vandoor gegaan en is de politie gebeld. De man uit Zuidhorn probeerde nog hem te volgen, maar verloor hem uit het oog. Daarna heeft de politie de achtervolging ingezet.

Agenten troffen uiteindelijk de auto aan op een carpoolplek aan de N387 bij Kolham. Met getrokken wapens is de auto benaderd, maar deze bleek leeg te zijn. Kort daarna zagen surveillerende agenten op de Woortmansdijk in Westerbroek een man lopen die voldeed aan het signalement. Dit bleek inderdaad de 46-jarige verdachte te zijn.

Hij is hierop aangehouden. De man had geen vuurwapen bij zich. Die avond en nacht is er op meerdere plekken gezocht naar het eventuele vuurwapen, deze is nog niet aangetroffen. Zaterdag wordt er verder gezocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen