Jongeren vaak slachtoffer abonnementfraude telefoon

Foto: Publiek Domein

Politie Oost-Nederland waarschuwt jongeren voor abonnementfraude met mobiele telefoonabonnementen.

Het komt nog te vaak voor dat jongeren onder dwang een telefoonabonnement moeten afsluiten. De jongeren worden op straat benaderd en vervolgens onder dwang van hun mobiele telefoon en identiteitskaart beroofd.

De slachtoffers krijgen pas hun bezittingen terug als zij een nieuwe abonnement afsluiten. Daarna moeten zij de nieuwe telefoon inleveren en worden zij achtergelaten met een duur abonnement. Om hun spullen terug te krijgen moesten zij met de verdachte mee naar een of meerdere telefoonwinkels om hier één of soms meer telefoonabonnementen af te sluiten.

Volgens de politie moeten niet alleen scholen het onderwerp bespreekbaar maken, maar ook ouders. De politie adviseert om direct na het afsluiten van het abonnement de provider op de hoogte te stellen en het telefoonnummer laten blokkeren. Doe ook altijd aangifte bij de politie is het advies

De politie Oost-Nederland heeft donderdag een filmpje op Youtube  geplaatst om jongeren te waarschuwen tegen fraude met abonnementen voor mobiele telefoons. Het filmpje is een aanvulling op een al langer lopend preventieproject over dit thema.

Bron: politie.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden